Het varken in de kunst


Het varken in de kunst

De winterexpositie in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam staat helemaal in het teken van het varken. Het varken is op een groot aantal manieren het onderwerp geweest bij het maken van kunstwerken. Dat komt doordat het varken altijd al een specifieke voorliefde heeft gehad bij de mens. De expositie vindt plaats in de periode 20 januari tot en met 21 februari 2015.

Door de eeuwen heen is het varken voor veel kunstenaars en schrijvers een bijzondere inspiratiebron geweest. Ook  nu nog is het een geliefd onderwerp. Misschien komt dat wel door de roze huid, door het lieve biggetje of door het gezellige hangbuikzwijn. Elke kunstenaar heeft zijn eigen voorliefde voor het uitbeelden van zijn creatie van het varken.
Over dit dankbare onderwerp gaat Museum De Koperen Knop een expositie organiseren, waaraan een groot aantal beeldend kunstenaars uit het hele land gaan deelnemen. Er zal een diversiteit aan varkensafbeeldingen en kunstuitingen te zien zijn. Een deel van het werk is ook te koop. Het wordt een inspirerende tentoonstelling van diverse kunstenaars van naam.
Voor de expositie bent u welkom op het adres Binnendams 6 te 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam, op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 en 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.  museum de koperen knop